tilmeld dig nyhedsbrevet her
Om teatret

CVR: 18908875

Om Odsherred Teater

Forestillingen spiller onsdag 3. august 2016


Som kulturinstitution i Odsherred, er det vigtigt for os at være et åbent, dynamisk og initiativrigt egnsteater.
Vi ser mangfoldighed i samarbejdet med andre teatre, kulturinstitutioner, foreninger, organisationer, m.fl.  som en styrke, der fastholder os i udvikling, både som teater og som lokalt forankret kulturinstitution og arbejdsplads.
Vi udfordrer gerne begrebet teater og ser gerne teatrets faglighed og kompetencer indgå i vidt forskellige sammenhænge.

Repertoiret
Det har fra starten været Odsherred Teaters profil at skabe forestillinger som både tematisk og formmæssigt berører, engagerer og ikke mindst underholder sit publikum. 
Odsherred Teater har en lang række anmelderroste produktioner bag sig.

Samarbejdet og det interaktive teater
Odsherred Teater stiller ofte sin faglighed til rådighed i andre sammenhænge end den der retter sig mod produktion af forestillinger. Ofte er det bestillingsopgaver, hvor en samarbejdspartner ønsker et specifikt tema gjort anderledes tilgængeligt og gennemskueligt ved hjælp af teatrets eller den enkelte skuespillers tilgang.
Andre er udviklingsprojekter med andre kulturinstitutioner, f.eks. museer, hvor et specifikt tema forstørres og uddybes ved hjælp af teatret.
Teatret har tidligere samarbejdet med Red Barnet, Unicef, Bedriftssundhedstjenesten, PsykiatriFonden, Psykiatrisk Informationscenter, Landsforeningen Sind, Lundbeck, Region Sjælland, Danske Oplysnings Forbund, Danmarks Lærerforening, Odsherreds Erhvervsråd, FOA, Center f. Facilitering,  Dong Energy, m.fl.
 

Vi vil nå de unge

Som så mange andre kulturinstitutioner, forsøger vi at nå den unge målgruppe. Det resulterede i 2011 i teatrets første store stationære satsning "LANDET - should I Stay or should I Go?". Et helt unikt samarbejde mellem teater, bibliotek og museum og de unge i området. Sammen skabte vi en udstilling på museet, som byggede på de unges egne udsagn og produktioner. Udstillingen fungerede desuden som scenografien til en professionel teaterforestilling om at være ung på landet. Opbakningen fra publikum, såvel som Odsherred Kommune, var enorm, og LANDET blev en kæmpe succes. Unge fra både Holbæk, Kalundborg og Odsherred kom og så forestillingen.

Om LANDET har haft en betydning for det eller ej, ved vi ikke, men man kan jo håbe. Faktum er, at der i Odsherred Kommune er kommet mere fokus på unge og deres liv og hverdag på landet, med alle de udfordringer det indebærer. Således er der efterfølgende taget initiativ til en række ungerettet projekter i kommumalt regi såvel som privat. OUT Odsherred Ungeteater er startet og har med stor succes gennemført deres første meget flotte produktion. Ligeledes er ungdomsskolen blevet relanceret, et ungdomshus er på tegnebrættet. Her på Odsherred Teater har efterspørgelsen på ungerettet projektet være så stor, at vi har valgt at ansætte Troels Hammer, pædagog og skuespiller til at fokusere på projekter for unge. 


På grund af succesen med LANDET valgte vi at forlænge udstilling og forestilling i 2012. Ialt har mere en 4000 publikkumer set forestilling/udstilling. Hertil kommer mange flere der kun har set udstillingen. Så vi fortsætter med at forsøge at nå det unge publikum.

 

Odsherred Teater blev etableret i 1996 som professionelt, producerende egnsteater. Teatret er en selvejende institution og har siden 2007 tillige fungeret som egnsteater for Kalundborg kommune.

Odsherred Teater / Algade 36 / 4500 Nykøbing Sj. / +45 59 93 03 01 / ot@odsherredteater.dk