fbpx
Indlæser Begivenheder

Dæmningen

september 14,15:00 - 17:00

|Tilbagevendende Begivenhed ( se alle )

One event on September 5, 2024 at 3:00pm

One event on September 6, 2024 at 3:00pm

One event on September 10, 2024 at 3:00pm

One event on September 11, 2024 at 3:00pm

One event on September 12, 2024 at 3:00pm

One event on September 13, 2024 at 3:00pm

One event on September 7, 2024 at 15:00

One event on September 14, 2024 at 15:00

Se eller gense den anmelderroste forestilling

⭐⭐⭐⭐ ”Lammefjordens muld er i fare i dette gode, skæve bud på klimateater, hvor duften af jord bidrager til at nuancere det eksplosive emne sanseligt og mellemmenneskeligt – eller mellemjordisk, skulle man måske sige”. Iscene

⭐⭐⭐⭐ “Det er sørgelige skæbner og mudder til knæene, og det er politik, både når det er bedst og værst. Men det er dæleme godt teater i Odsherred.” Sceneblog

Det regner i Dæmningen. Meget. Klimaforandringerne er skyld i at vandet stiger i verdenshavene og at jorden langsomt drukner. Der er brug for drastiske tiltag – upopulære tiltag. I Dæmningen præsenterer klimaministeren og borgmesteren i Odsherred en dristig plan, der udløser et ramaskrig fra de lokale. Hele Lammefjorden skal nemlig genetableres og deres ejendomme oversvømmes.

Dæmningen er et tankeeksperiment, der taler ind i klimadebatten. En debat fuld af dilemmaer, og hvor diskussioner om tiltag hurtig bliver polariseret. Forestillingen forsøger ikke at dømme rigtigt og forkert, men stiller spørgsmålene: hvor dybt stikker modsætningerne egentlig? Hvad skal der til for at samle os? Hvordan bliver vi enige om fremtidens retning i en mere og mere kompleks verden? Og kan klimaudfordringerne overhovedet løses ad demokratisk vej?

I disse år er det 150 år siden man begyndte inddæmningen af Lammefjorden – en af datidens største ingeniørbedrifter. Et kæmpeprojekt – dristigt og fremsynet, og som fik enorm betydning for området, der efterfølgende fik tilnavnet: Danmarks køkkenhave pga. den frugtbare landbrugsjord, den afvandede havbund kom til at udgøre.
I dette fabulerende nyskrevet drama spejles nutiden i fortiden, og vi møder et væld af karakterer, fra nutidens landmænd over klimaterrorister og visionære embedsmænd til fortidens fiskere, fattige nybyggere og kapitalstærke investorer med appetit på mere jord.

Varighed: ca. 2 timer inkl. pause

————-

EGENPRODUKTION
Store scene

Medvirkende: Henrik Ipsen, Mei Oulund, Jesper Riefenstahl, Ane Stensgaard Juul, Michael Nielsson, Oda Rosa Kjøllmoen, Agnes Herand Vejlskov.
Instruktør: Leiv Arne Kjøllmoen
Scenograf/kostumedesigner: Laura Rasmussen
Dramatiker: Mei Oulund
Dramaturgisk konsulent: Mette Kruse
Instruktørassistent: Michael Nielsson

Pris: 195,-
Gruppe min. 10 stk.: 155,-
Ung u. 25 år: 70,-
Spisning kl. 18. Teatertallerken kød/vegetar: 165,-

Køb billet