fbpx

Artist in residence

OPEN CALL Artist in residence 2023 – Odsherred Teater

Odsherred Teater afholder i løbet af 2023 to ”Artist in residence” forløb. Til vores residency i februar 2023, søger vi aktive unge scenekunstnere, der er interessererede i udvikle deres kunstneriske tilgang til børn som publikum. Har du lyst til at blive huskunstner hos os, kan du ansøge med dit projekt inden 15. december 2022 kl. 12.

Det første forløb ligger i uge 6 og 7 (uge 7 er vinterferie) Vi tilbyder muligheden for, at du som ung scenekunstner kan arbejde med at udvikle din kunstneriske faglige tilgang i dit arbejde med børn som publikumsgruppe. Samtidig inspirerer du Odsherred Teater med din faglighed og vores lokale børn og institutioner får chancen for at møde netop dig/jer og dit/jeres kunstneriske aftryk.

Vi søger unge kunstnere/grupper fra det frie felt, som ønsker at arbejde med scenekunst for børn. Vi er nysgerrige på alle scenekunstneriske genrer. Odsherred Teater etablerer forbindelsen mellem kunstner og lokale institutioner og børn, sådan at du/I kan afprøve dine/jeres idéer, undersøgelser og kunstneriske tanker på målgruppen. Igennem dit virke får børnene måske et første møde med Odsherred Teater; du/I oplever at være forbindelsesled mellem dagsintuition og kunstinstitution og danne erfaringer med dette område og du/I får muligheden for at danne et lokalt netværk.

Opholdet
Vi tilbyder to ugers ophold med mulighed for kunstneriske undersøgelser i vores prøvesal samt kunstnerisk sparring ved teaterinstruktør Leiv Arne Kjøllmoen og teknisk sparring. På teatrets 1. sal har vi en lille lejlighed med to værelser, en opholdsstue med køkken, bad og toilet og tagterrasse, hvor du/I kan bo og opholde dig/jer. Du modtager et honorar som ”artist in residence” hos os. Transportudgifter, dagsdiæt samt udgifter til eventuelle materialer bliver dækket.

Du skal som ansøger kunne deltage i:
Produktionsmøde med projektkoordinator, tekniker og instruktør/teaterleder 18. januar 2023 kl. 14-16 på Odsherred Teater.
Forberedelsesworkshop med dagsinstitutionspersonale (januar/februar)
Kunstneriske møder med daginstitutioner i dagtimerne i uge 6 (planlægges nærmere, feltarbejde)
Opholdet afsluttes (i uge 7) med at åbne undersøgelserne for publikum, børn som voksne. Det kan være i form af en åben visning, workshop eller andet. Dette aftales nærmere med Odsherred Teater.

Du ansøger med:
En klar projektbeskrivelse til et projekt rettet mod børn 3-5 år maks. 1 A4 side samt et udkast på produktionsmæssige behov. Vedlæg evt. billeder af værkprodukter/inspiration. Dit projekt kan være nyt eller i proces. CV på ansøger(e), (Grupper kan være flere end 2, blot skal I kunne bo sammen i lejligheden.)

Sådan søger du!
Deadline for at ansøge om at blive artist in residence (februar) hos Odsherred Teater er 15. december 2022 kl. 12. Send din ansøgning til helle@odsherredteater.dk mærket ”Artist in residence februar 2023”. Vi ser frem til at modtage din ansøgning. Har du spørgsmål, skriv til Helle Christence Ankerstjerne på helle@odsherredteater.dk.

Projektet er støttet af: Statens Kunstfonds pulje ”Kvalitetsudviklingsprojekter på egnsteatre”.

Køb billet