Ny teatersal

Her kan du se arkitekternes præsentationsmateriale. Deres tanker og overvejelser omkring den nye sal. Du kan også komme forbi teatret og se det.

ODSHERRED TEATER
EN HEMMELIGHED I ØJENHØJDE – NY TEATERSAL

Animeret video af den nye sal

Præsentationsmateriale fra arkitekter

Ny teatersal til Odsherred
Arkitektfirmaet Christensen & Co, som bl.a. har tegnet den nye KB-Hal, står bag Odsherred Teaters nye teatersal.
Underrådgivere på projektet: Bygning: Primus Arkitekter Aps. Landskab: Sted Aps. Konstruktion og installation: Oluf Jørgensen A/S. Akustik: SWECO.

Visionen i udbuddet har været at skabe nytænkende og langtidsholdbare rammer for Odsherred Teater ud fra tre forudsætninger: et kulturtilbud af høj kvalitet, en platform for samarbejde og et mødested for alle. Den nye sal cementerer Odsherred Teater som et kulturelt fyrtårn i Nykøbing Sj. – en levende bygning, der samtidig skaber liv i bymidten.

Opgaven har været at etablere en ny teaterbygning med udgangspunkt i den eksisterende Irmabygning i Algade, som ikke blot giver gode rammer for scenekunsten, men også for alvor forløser det potentiale, som teatret rummer som katalysator for kulturel og social udvikling.
Projektet har fået støtte fra Foreningen Realdania, A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt fra en række mindre fonde, heriblandt Poul Johansen Fonden, og erhvervsdrivende. Der er samlet ydet 25 mio. kr. i fondsstøtte til teatersalen, hvis budget er på 35 mio. kr.

Borgmester Thomas Adelskov ser frem til opførelsen af teatersalen:
– Den nye teatersal på Odsherred Teater er en kæmpe gevinst for by og egn og giver et stort bidrag til kommunens profil som et aktivt og attraktivt bosætningsområde, og det styrker også erhvervslivet, at vi på denne måde har stærke kulturtilbud.

Arkitekterne
Christensen & Co (CCO) er en ung, dansk arkitektvirksomhed, der arbejder i hele Skandinavien. Ejer og direktør Michael Christensen grundlagde i 2006 virksomheden, som i dag beskæftiger cirka 50 medarbejdere. CCO har erfaring med byggerier inden for især forskning, undervisning, kultur, sport, bolig og erhverv. Andre bygninger fra arkitektfirmaet er Niels Bohr Bygningen, Danmarks første CO2-neutrale offentlige bygning, Green Lighthouse, samt Miljøcenter Nordhavn, det første danske DGNB-certificerede byggeri.

Fra parkteater til gågadeteater
I sommeren 2016 flyttede Odsherred Teater fra en placering i Annebergparken syd for Nykøbing til gågaden, hvor teatret blev etableret i den nedlagte Irmabutik på Algade 36, som Odsherred Kommune havde købt til formålet. Kommunen renoverede den forreste del af bygningen til teatercafé, kontor og køkken og etablerede efterfølgende sammen med teatret en bygningsfond, hvis formål er at bygge og drive teaterbygningen.

Fakta
Den nye teatersal får cirka 220 pladser og et samlet bruttoareal på godt 1.000 m2 inklusiv teknik og faciliteter til skuespillere.

Køb billet