fbpx

Ny teatersal

25. september 2021 indviede Odsherred Teater den nye teatersal. Læs pressemeddelelse

Bygningsfonden Odsherred Teater, skal varetage byggeriet og administrationen af den nye teatersal. Se medlemmer herunder.

Bygningsfonden Odsherred Teater

Bestyrelse:

Formand, Lars Nybjerg (direktør Nybjerg Erhverv)

Email: lars@nybjerg.com. Tlf.: 40 11 95 62

Poul Malmvig Sørensen (Arkitekt / Odsherred Kommune)

Eva Ormstrup (centerchef i Odsherred Kommune)

Direktør:

Leiv Arne Kjøllmoen (teaterleder på Odsherred Teater)

Email: lak@odsherredteater.dk, Tlf.: 50 55 83 97

I januar 2019 blev arkitektfirmaet Christensen og Co med underrådgivere bygning: Primus Arkitekter Aps. Landskab: Sted Aps. Konstruktion og installation: Oluf Jørgensen A/S. Akustik: SWECO valgt til at tegne den nye teatersal

Herunder kan du se arkitekternes præsentationsmateriale. Deres tanker og overvejelser omkring den nye sal. Du kan også komme forbi teatret og se det.

ODSHERRED TEATER
EN HEMMELIGHED I ØJENHØJDE – NY TEATERSAL

Animeret video af den nye sal

Præsentationsmateriale fra arkitekter

Ny teatersal til Odsherred
Visionen i udbuddet har været at skabe nytænkende og langtidsholdbare rammer for Odsherred Teater ud fra tre forudsætninger: et kulturtilbud af høj kvalitet, en platform for samarbejde og et mødested for alle. Den nye sal cementerer Odsherred Teater som et kulturelt fyrtårn i Nykøbing Sj. – en levende bygning, der samtidig skaber liv i bymidten.

Opgaven har været at etablere en ny teaterbygning med udgangspunkt i den eksisterende Irmabygning i Algade, som ikke blot giver gode rammer for scenekunsten, men også for alvor forløser det potentiale, som teatret rummer som katalysator for kulturel og social udvikling.
Projektet har fået støtte fra Foreningen Realdania, A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt fra en række mindre fonde, heriblandt Poul Johansen Fonden, og erhvervsdrivende. Der er samlet ydet 25 mio. kr. i fondsstøtte til teatersalen, hvis budget er på 35 mio. kr.

Borgmester Thomas Adelskov ser frem til opførelsen af teatersalen:
– Den nye teatersal på Odsherred Teater er en kæmpe gevinst for by og egn og giver et stort bidrag til kommunens profil som et aktivt og attraktivt bosætningsområde, og det styrker også erhvervslivet, at vi på denne måde har stærke kulturtilbud.

Arkitekterne
Christensen & Co (CCO) er en ung, dansk arkitektvirksomhed, der arbejder i hele Skandinavien. Ejer og direktør Michael Christensen grundlagde i 2006 virksomheden, som i dag beskæftiger cirka 50 medarbejdere. CCO har erfaring med byggerier inden for især forskning, undervisning, kultur, sport, bolig og erhverv. Andre bygninger fra arkitektfirmaet er Niels Bohr Bygningen, Danmarks første CO2-neutrale offentlige bygning, Green Lighthouse, samt Miljøcenter Nordhavn, det første danske DGNB-certificerede byggeri.

Finansiering
Projektet har fået støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal 10 millioner kroner, den filantropiske forening Realdania 10 millioner kroner, Odsherred Kommune 10 millioner kroner, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond 5 millioner kr. Det er desuden støttet af: Poul Johansen Fonden, Brand af 1848, Knud Højgaards Fond, LAG-midlerne, Nykøbing Håndværkerforening, Sparekassen Sjælland Fonden, Superbrugsen/Nykøbing Sj, Broderlogen 87.

Lys- og lydanlæg
LAG Midt-Nordvestsjælland har støttet indkøb af lys- og lydanlæg.

Fra parkteater til gågadeteater
I sommeren 2016 flyttede Odsherred Teater fra en placering i Annebergparken syd for Nykøbing til gågaden, hvor teatret blev etableret i den nedlagte Irmabutik på Algade 36, som Odsherred Kommune havde købt til formålet. Kommunen renoverede den forreste del af bygningen til teatercafé, kontor og køkken og etablerede efterfølgende sammen med teatret en bygningsfond, hvis formål er at bygge og drive teaterbygningen.

Fakta
Den nye teatersal får cirka 220 pladser og et samlet bruttoareal på godt 1.000 m2 inklusiv teknik og faciliteter til skuespillere.

Køb billet