fbpx

Om teatret

Som kulturinstitution i Odsherred, er det vigtigt for os at være et åbent, dynamisk og initiativrigt egnsteater.
Vi ser mangfoldighed i samarbejdet med andre teatre, kulturinstitutioner, foreninger, organisationer, m.fl.  som en styrke, der fastholder os i udvikling, både som teater og som lokalt forankret kulturinstitution og arbejdsplads.
Vi udfordrer gerne begrebet teater og ser gerne teatrets faglighed og kompetencer indgå i vidt forskellige sammenhænge.

Repertoiret

Det har fra starten været Odsherred Teaters profil at skabe forestillinger som både tematisk og formmæssigt berører, engagerer og ikke mindst underholder sit publikum.
Odsherred Teater har en lang række anmelderroste produktioner bag sig.

Samarbejdet og det interaktive teater

Odsherred Teater stiller ofte sin faglighed til rådighed i andre sammenhænge end den der retter sig mod produktion af forestillinger. Ofte er det bestillingsopgaver, hvor en samarbejdspartner ønsker et specifikt tema gjort anderledes tilgængeligt og gennemskueligt ved hjælp af teatrets eller den enkelte skuespillers tilgang.
Andre er udviklingsprojekter med andre kulturinstitutioner, f.eks. museer, hvor et specifikt tema forstørres og uddybes ved hjælp af teatret.
Teatret har tidligere samarbejdet med Red Barnet, Unicef, Bedriftssundhedstjenesten, PsykiatriFonden, Psykiatrisk Informationscenter, Landsforeningen Sind, Lundbeck, Region Sjælland, Danske Oplysnings Forbund, Danmarks Lærerforening, Odsherreds Erhvervsråd, FOA, Center f. Facilitering,  Dong Energy, m.fl.

Odsherred Teater blev etableret i 1996 som professionelt, producerende egnsteater. Teatret er en selvejende institution og har siden 2007 tillige fungeret som egnsteater for Kalundborg kommune. I sommeren 2016 flyttede teatret ind i den gamle Irmabygning i gågaden i Nykøbing Sj.

Teatret søgte og fik tilskud fra en række fonde til at bygge en ny teatersalsbygning, som indviedes i efteråret 21, læs mere her.

 

 

Køb billet