fbpx
Indlæser Begivenheder

Bliv klædt på til valget

maj 15,16:00 - 17:15

Forstå Europaparlamentsvalget med Mette Frobenius – GRATIS arrangement

9. juni 2024 skal vi stemme til Europa-Parlamentet. Men hvad er det for en institution, hvad laver de i Parlamentet og hvem sidder der nu?

Mette Frobenius vil på en times tid give dig et informativ og underholdende overblik. Hun gennemgår de mange institutioner – blandt andet Rådet, Parlamentet, Kommissionen og Domstolen – og hun sætter fokus på de nuværende 14 danskere, og gennemgår hvem der er spidskandidater til valget. For 12 partier stiller op til de 15 pladser vi skal have efter sommerferien.

Oplægget er upolitisk, men faktuelt og informativt, og så må tilhørerne gå hjem og træffe deres nu (oplyste) valg. Stemmeprocenten i Danmark ved sidste EP-valg i 2019 var 66 procent, især de unge stemmer ikke så meget, og det kan vi gøre meget bedre. Så kort og godt: En europæisk, lettilgængelig oplysningstime.

Mette Frobenius har i mange år afholdt debatter om EU. Hun har netop haft 30-års jubilæum som stand-up komiker og så er hun uddannet erhvervsjurist.

Selv siger hun: ”Jeg kan gøre dig klogere på opbygningen af det europæiske fællesskab i Bruxelles, for det er ikke så indviklet. Og jeg lover, at det heller ikke bliver kedeligt.”

Foto: Ida Wang

Køb billet