fbpx
Indlæser Begivenheder

Pinsekoncert

maj 18,12:00 - 13:00

ET STRØG AF KLASSISK
Helledie – Tandrup Kock duo (klaver og cello)
Komponist og pianist Hanne Helledie inviterer til kammermusik sammen med sin fænomenale cellist Julie Tandrup Kock, som har en international solistuddannelse og jævnligt spiller med alle de store orkestre bl.a. DR Symfoniorkestret.
Helledie har studeret alle de store komponister og ladet sig inspirere af sine 20 år i smeltediglen USA, hvor hendes musik har har høstet fine anmelderroser. Et strøg af klassisk – dertil rytmer fra Mellemøsten – og musik af Nielsen og Ellington.

Julie Tandrup Kock er uddannet i USA, Schweiz, Italien og Danmark. I 2013 afsluttede hun solistklassen på konservatoriet med en særdeles rost debutkoncert.
Pressen skrev: “Cellisten Julie Tandrup Kock viste straks fra første ansats, at hendes spil har formatet til de store solistopgaver. Tonedannelsen er mægtig, spillet myndigt og sikkert med en ufejlbarlig intonation, og sansen for sammenhæng overbeviser fuldstændigt. Når en frase lander, er det ikke lige før eller lige efter, men NU.”

Hanne Helledie har studeret harmonik og komposition både i Danmark og USA.
Varmen fra Brahms, det lyriske fra Schubert, det perkussive og vilde fra Stravinsky – Helledie har studeret alle de store komponister. Ligesom Bartók, der opsugede folkemusikken i flere dele af verden, har Helledie ladet sig inspirere af sine 20 år i USA, den store musikalske smeltedigel. Helledies musik har modtaget mange anmelderroser, bla. fra den landsdækkende amerikanske avis ‘Los Angeles Times’: “Hanne Helledies komposition for symfoniorkester var aftenens mest dragende opførelse – værket inviterede på smukke melodiske passager, og hendes manipulation af orkestrets klangfarver var udført med et sensitivt øre for kontrasterende teksturer og lyd.”
Rytmer fra Mellemøsten og Brasilien og flamenco fra Spanien har også efterladt et stærkt aftryk – og har affødt stemningsfulde titler som fx “Istanbul” og “En Nat i Sevilla”. Duoen spiller også toner af vores hjemlige sværvægter, Carl Nielsen, og tager en afstikker til Duke Ellingtons verden og til ældre nordisk musik med nyskabende og farverige fortolkninger.

Til Pinsekoncerten 18. maj 2024 bringer duoen også en uropførelse – et splinternyt stykke musik, som høres af et publikum for allerførste gang!

Nyd en lækker brunch i Teatercaféen kl. 11.

Køb billet